به گزارش آی فیلم 2، «دو پیازه» یکی از غذاهای اصیل افغانستان است که شهرت زیادی در بین مردم این کشور دارد و مردم این غذا را در مناسبت های خاص و مهمانیهای ویژه پخت میکنند.
دو پیازه در برخی شهرهای ایران به خصوص «مشهد»، و «هند» هم طبخ میشود، اما روش پخت دو پیازه افغانستانی با آنها فرق دارد.
در ادامه با روش تهیه دو پیازه به سبک مردم افغانستان آشنا می شویم؛
مواد لازم:
گوشت: یک کیلو
پیاز: دو عدد
مرچ سیاه(فلفل) : به مقدار لازم
زرد چوبه: به مقدار لازم
روغن: به قدر ضرورت
سیر: سه عدد
پیاز خرد شده دایروی شکل: هفت عدد
نمک: دو قاشق چایخوری
طرز تهیه:
در قدم نخست، گوشت و پیاز میده(خورد شده) شده در یک دیگ انداخته، مقدار زرد چوبه، سیر را همراه با یک لیتر آب جوش به آن علاوه نموده و به مدت 50 دقیقه یخنی(آب گوشت) می کنیم.
در ادامه بعد از آن که گوشت ها را از یخنی(آب گوشت) جدا کردیم، در دیگ جداگانه روغن سرخ نموده و پیاز های خرد شده دایروی را به روغن اضافه می کنیم و به مدت دو دقیقه تفت(حرارت ملایم) می دهیم تا کمی نرم گردد.
حالا گوشت های یخنی را روی پیاز نرم شده علاوه می نمایم و قدر زرد چوبه، در صورت ضرروت نمک و یک گیلاس یخنی نیز اضافه می نمایم و به مدت 20-15 دقیقه در حرارت ملایم جوش می دهیم.
در آخر با تزئین سبزیجات و لیمو می توان آن صرف کرد.
سمیه غفوری زاده